Zpívání nad Nežárkou vrtkavé počasí nezkazilo

15.09.2009 19:44

I když ranní vytrvalý déšť a po celý den zamračená obloha nevěstily tuto sobotu pro organizátory podzimně laděného festiválku nic dobrého, nebesa se nad amatérskými nadšenci a jejich půlročním snažením slitovala a nakonec alespoň „utáhla kohoutky“.
A všichni ti, kteří i přes nejistou prognózu počasí přišli, byli odměněni komorním prostředím venkovního pódia ve dvoře ZUŠ a bezmála šesti hodinami výborné folkové muziky. Pozvání místní vokální kapely X-tet a Jindřichohradecké kulturní společnosti, které se na organizaci festivalu podílely, přijaly nejen místní skupina Jen tak tak, ale i Bonsai č. 3 z Českých Budějovic, Quanti Minoris z Brna, 4zdi z Pelhřimova a Epy de Mye z Týna nad Vltavou. I když většina muzikantů předstírala, že právě teď na pódiu namátkou vybírá skladby se svého repertoáru, mohli se diváci zaposlouchat do poetických i vtipných textů a příjemných melodií, takže těch několik hodin uběhlo skutečně jako voda. Po celou dobu konání festivalu bylo bezvadně postaráno i o občerstvení. Pozitivně lze hodnotit i přiměřené vstupné. Nultý ročník festiválku Zpívání nad Nežárkou se prostě vydařil.
Ráda bych organizátorům poděkovala za krásný zážitek a věřím, že najdou dostatek energie založit v Jindřichově Hradci novou tradici, která vstoupí do širšího kulturního povědomí Hradečanů, a že se můžeme těšit na příští podzim.

JIŘINA MENCLOVÁ (zveřejněno na https://reporter.denik.cz)

Zpět